Že imate najnovejši Andrejini knjigi Popoln javni nastop in Za zmago na odru? Naročite.

 
 
 

22. maj 2017

Kaj pa vas boli?

Komuniciranje s pacienti je izrednega pomena.

 
 
 

22. maj 2017

Kaj pa vas boli?

Komuniciranje s pacienti je izrednega pomena.

22. maj 2017

Še vedno velja, kar reče zdravnik, je vzeto marsikdaj za čisto zlato. Če zdravnik reče je podobno, kot saj je pisalo v časopisu.
Ljudje neradi govorimo na glas, kaj nas boli in zakaj smo prišli zdravniku. Zato je za ljudi v zdravstvu, ki jim je samoumevno, daje nekdo prišel, ker ima težavo. Sestre in osebje v sprejemnici si predvsem zamišljajo, kdaj bo kdo na vrsti, kje, da bo vse čim hitreje. Za paciente pa je ključno, kako se z njimi pogovorijo, kako jih sprejmejo in obravnavajo. Prav tako so hvaležni, če dobijo bolj točne podatke, koliko dolgo bodo čakali, predvsem tudi iz vidika, ker nihče ne mara čakanja.
Najbolj pogosta napaka je, ko zaradi gneče pacient ni niti pravilno sprejet. Potem ga na hitro odpravi sestra ali pa še zdravnik. Ko je nekdo bolan, je še bolj občutljiv, kako se mu nekaj reče. Predvsem pa velikokrat marsikdo potrebuje dodatno razlago, informacijo ali pojasnilo, saj k zdravniku načeloma ne hodimo vsak dan in marsikaj ne poznamo. Tako velja, da podajte informacijo, pozdrav prijazno. Vsak obiskovalec je enako pomembne in naj bo v pomoč misel: kako bi se obnašali, če sprejmete znanca. Naj bo vsak vaš znanec. Diskretno se pogovorite, kaj potrebuje. Usmerite ga k zdravniku in nakažite, kako dolgo se planira, da bo čakal. Bodite prijazni do vsakega obiskovalca, s tem ga, kot marsikdaj rečemo, že za polovico ozdravite.

 

Celoten članek:

 
 
 

Stopite v stik z Andrejo

Pripravljate konferenco za nov izdelek?
Bi radi predstavili svoje podjetje?

Stopite v stik z Andrejo

Vaše dileme bo znala rešiti z znanjem,
bogatimi izkušnjami in svetovanjem.

 
 
 

Medijske objave išče: Kliping, d. o. o., družba za spremljanje in analizo medijev

 
 
 


SLEDITE MI

          

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.