Že imate najnovejšo Andrejino knjigo Darilo za čudovito osebo / A gift for a wonderful person? Naročite.

 
 
 

26. sep 2019

Zdravnik, da te kap

Preberite, kako zelo pomembno je, da znate dobro komunicirati
 
 
 

26. sep 2019

Zdravnik, da te kap

Preberite, kako zelo pomembno je, da znate dobro komunicirati

26. sep 2019

 

Ko gremo k zdravniku, smo običajno previdni in pozorni. Spoštujemo njegovo mnenje, zato je dobra komunikacija ključnega pomena. Pogosto kakšno navado spremenimo, čeprav vemo, da ni dobra le, če jo nakaže zdravnik.


Ko sem šla na letni pregled glasilk, zaradi operacije glasilk, ki sem jo imela pred leti, je bilo srečanje z vrhunsko specialistko s tega področja, prof. dr. Ireno Hočevar Boltežar, ki mi je opravila operacijo, izjemno. Najprej je izrazila veselje nad tem, da me vidi, nato pa je pohvalila barvo las in mi celo povedala, da mi ta barva res zelo pristaja. Po pregledu glasilk, mi je povedala, da je postala babica, nato pa je vzela svoj telefon in mi pokazala čudovito fotografijo otroka, ki ji je v življenje prinesel toliko veselja.


Ko sem odhajala od nje, sem razmišljala, kakšno veličino ima ta zdravnica. V odnos, ki ga imava midve kot pacientka-zdravnica, je vnesla tisto nekaj več – ne zgolj zaupanja, ampak tudi pristnost in izjemno komunikacijo, s čimer je pokazala visoko spoštovanje do mene kot pacientke. Prav komunikacija in čas zanjo, da opaziš osebo, si jo zapomniš, ima tisto dodano vrednost, ki smo je vsi veseli. Ona v mojih očeh zato ni zgolj zdravnica, ampak je veliko več – je oseba, ki si ga želimo imeti ob strani, še posebno v težkih okoliščinah, denimo, ko se bojimo pregledov in operacij. Profesionalen strokovnjak si vzame čas za osebo na drugi strani in mu da jasno vedeti, da je vsak pacient pomemben. Prav to je komunikacija, zaradi katere odnos ni le površinski, temveč je izjemen. Odnos, ki da vedeti, da ljudje nismo zgolj številke.

 

 

Andreja Jernejčič, direktorica

Agencija Lin&Nil – Andreja Jernejčič

 
 
 

Stopite v stik z Andrejo

Pripravljate konferenco za nov izdelek?
Bi radi predstavili svoje podjetje?

Stopite v stik z Andrejo

Vaše dileme bo znala rešiti z znanjem,
bogatimi izkušnjami in svetovanjem.

 
 
 

Medijske objave išče: Kliping, d. o. o., družba za spremljanje in analizo medijev

 
 
 


SLEDITE MI

          

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.