Že imate najnovejšo Andrejino knjigo Darilo za čudovito osebo / A gift for a wonderful person? Naročite.

 
 
 

13. okt 2020

Kako je potovati v času virusa covid-19?

Je prijetno potovati v času koronavirusa?
 
 
 

13. okt 2020

Kako je potovati v času virusa covid-19?

Je prijetno potovati v času koronavirusa?

13. okt 2020

Izredno težko. Predvsem je drugačno in izgleda, kot da se je svet tudi na letališčih ustavil. Številne trgovine so zaprte, letališča so prazna, delujejo kot mesto, polno duhov. Zelo redko se je zgodilo, da si na enem večjem evropskem letališču hodil do transferja in bil tudi več minut popolnoma sam, tako da si resnično pregledal vse usmeritvene table in preveril, ali hodiš v pravo smer.

Ampak vse to je še sprejemljivo, v primerjavi s postopki. Pregledujejo dvakrat več stvari, podpisovati moraš papirje in na sprejemnem okencu ti podajo tudi komentar, da zaradi covida-19 osebna prtljaga ni dovoljena. Povem jim, da imam notri računalnik, da imam majhno torbico in da jo bom vzela sabo na letalo, na kar mi odgovorijo, da računalnik seveda lahko vzamem, torbe pa ne. Vztrajam, da bom vzela torbo, saj je resnično majhna in da se bom s težavami, ki jih bo moja odločitev sprožila, soočala na drugem letališču. Naposled le popustijo. Ves čas kontrol in ostalih pregledov razmišljam, kako bom rešila malo osebno torbo, ki je bila nuja, saj sem jo potrebovala med večurnim čakanjem. Na koncu pa se izkaže, da dobim samo listek, torbo pa moram pustiti kot osebno prtljago pred vstopom na letalo.

Na letalu seveda ne strežejo več hrane, ponudijo ti le vodo, čaj ali kavo. Izjema so le poslovni razredi.

Ljudje se izogibajo stikov, ne smejo sedeti eden zraven drugega, prav tako so potrebni razmiki med pregledovanjem stvari. Kljub vsem ukrepom pa je na koncu ironično smešno to, da je na avtobusu, ki prevaža ljudi do letala, še vedno takšna gneča, kot je bila ponavadi. Tudi ko greš po stopnicah na letalo, se vnovič drenjaš in preden se usedeš na svoj sedež, stojiš v gneči. Ljudje se te dotikajo na poti do sedeža. In da bo ironija še večja, nikjer ni niti sledu o 1,5 metrskem razmiku med sedeži dveh sopotnikov. Zato se človek vpraša,zakaj so potrebna tako stroga pravila, ko pa se jih že na koncu poti na letalo in na samem letalu popolnoma, ampak res popolnoma, nič ne upošteva.

Je prijetno potovati v času koronavirusa? Ne, življenje se je ustavilo, pot pa je izredno naporna. Ne veš več, česa se lahko dotakneš, ne kupuješ več stvari in čeprav sem se držala le svojega sedeža, mi je v glavi ves čas odmevalo vprašanje, ali je bil razkužen.


Prav žalostno je videti, kako so se spremenila letališča in potovanja, kako je virus ustvaril svet, v katerem z veseljem nosiš maske samo zato, da bi preprečil okužbo sebe ali koga drugega. Ja, takšen je svet, ko potuješ v času koronavirusa.

Andreja Jernejčič, direktorica

Agencija Lin&Nil – Andreja Jernejčič

 
 
 

Stopite v stik z Andrejo

Pripravljate konferenco za nov izdelek?
Bi radi predstavili svoje podjetje?

Stopite v stik z Andrejo

Vaše dileme bo znala rešiti z znanjem,
bogatimi izkušnjami in svetovanjem.

 
 
 

Medijske objave išče: Kliping, d. o. o., družba za spremljanje in analizo medijev

 
 
 


SLEDITE MI

          

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.