Že imate najnovejšo Andrejino knjigo Darilo za čudovito osebo / A gift for a wonderful person? Naročite.

 
 
 

10. feb 2021

Potovanje v času korone je svojevrsten izziv

Medem ko sem bila doma v precepu, ali sploh kdo potuje ob vseh obstoječih ukrepih, sem na letališčih in drugje ugotovila, da so letala še vedno polna in da je na poti veliko ljudi.

 
 
 

10. feb 2021

Potovanje v času korone je svojevrsten izziv

Medem ko sem bila doma v precepu, ali sploh kdo potuje ob vseh obstoječih ukrepih, sem na letališčih in drugje ugotovila, da so letala še vedno polna in da je na poti veliko ljudi.

10. feb 2021

Pred potovanjem je vsekakor treba preveriti trenutne predpise in zahteve države, v katero nameravaš leteti. PCR-test za preverjanje okužb je danes skoraj pomembnejši od potnega lista. Priporočljivo je, da imaš s seboj izvid opravljenega testiranja v angleškem jeziku.

V Nemčiji ti recimo na prestopanju na gatu še enkrat preverijo veljaven PCR test in brez veljavnosti se pot ustavi. Maske in varnostne razdalje so postale kot vsakdanjik. V Istanbulu določene osebe preverjajo varnostno razdaljo ob čakanju na gatu. Smešno je, da so nas potem na avtobus naložili kot nekoč. Novost je bil napis, da ne dihaj drugemu v obraz. Še huje pa je, da je na letalu, ne glede na letalsko družbo, povsem po starem. Sedeli smo en poleg drugega. Edina prednost, na katero pomisliš je, da imajo vsi narejen PCR test. Tudi hrano delijo povsem normalno, le na Lufthansi so me opozorili, da si moram nadeti masko. Ko sem dejala, da bom sedaj jedla, mi je stevardesa rekla, da moram počakati, da gre ona mimo, šele nato lahko dam masko dol in jem. A potem, se je ta ista stevardesa sprehajala mimo nas tudi, ko smo jedli. Določene situacije so več kot absurdne in v resnici smešne. Nekaj kar velja pred eno uro, čez tri ure popolnoma razvrednotijo.

Svojevrsten fenomen so letalske družbe glede letalskih kart. V tem času je vse skupaj zaradi sprememb manj predvidljivo. Ravno zaradi tega, ker sem vedela v kakšnih razmerah potujem, sem pri Lufthansi vzela fleksibilno letalsko karto. Potem, ko sem jo že vplačala, so me obvestili, da so Ljubljano črtali in moram pristati v nekem drugem mestu: predlagajo Gradec, kar se mi zdi v redu. Slovenski taksist mi pove, da s potnim nalogom lahko pride pome in ne dobi karantene. Vse skupaj pa se je zapletlo, ko sem želela datum vrnitve spremeniti. Moj agent je poslal kar nekaj elektronske pošte in opravil veliko klicev, a kljub temu, da smo vedeli, da imajo na letu, na katerega smo želeli iti, prosta mesta, nam Lufthansa tega ni omogočila. Prvo možno opcijo mi je ponudila tri tedne pozneje. Izgovor osebe, ki je pristojna, je bil, da so odgovorni odsotni oz. eni na dopustu ipd. Ker mojemu agentu, prvič v zgodovini odkar delam z njim, ni uspelo tega urediti, sem sama pisala na vodstvo oz. na njihov center. Tam so mi dali informacijo, da so moj mail posredovali naprej in da mogoče ne bodo odgovorili pravočasno, torej, da bo moj let izveden že prej. Ironija številka dve. In tretja, ko sem poslala še nekaj mailov, so mi odpisali, da so zaznali, da sem večkrat poslala elektronsko pošto in da moj primer obravnavajo.
Vse skupaj se je Lufthansa do mene kot uporabnika obnašala tako neprofesionalno in ignorantsko, da sem za let nazaj kupila novo karto.

Tu velja omeniti še različen način odprtja trgovin in restavracij. Evropa je malo bolj zaprta, vendar še vseeno delujejo stvari, v Aziji pa marsikje deluje vse po starem. Prav tako so odprte restavracije in bari. Le v določenih »duty free« trgovinah so testerji zaviti, da jih ne moreš preizkusiti. Nobene bistvena spremembe oz. le ta, da je treba upoštevati varnostno razdaljo in nositi maske. Vendar, svet se vrti. In svet se vrti na vseh vmesnih postajah, kjer sem se ustavila, razen v Sloveniji. Pri nas nisem mogla ob pristanku kupiti niti kave za na pot.

Andreja Jernejčič, direktorica

Agencija Lin&Nil – Andreja Jernejčič

 

 
 
 

Stopite v stik z Andrejo

Pripravljate konferenco za nov izdelek?
Bi radi predstavili svoje podjetje?

Stopite v stik z Andrejo

Vaše dileme bo znala rešiti z znanjem,
bogatimi izkušnjami in svetovanjem.

 
 
 

Medijske objave išče: Kliping, d. o. o., družba za spremljanje in analizo medijev

 
 
 


SLEDITE MI

          

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.