Že imate najnovejši Andrejini knjigi Popoln javni nastop in Za zmago na odru? Naročite.

 
 
 

29. mar 2023

Žal nekateri politiki ne poznajo osnovnih manir

Pogovor z Andrejo Jernejčič, izkušeno piarovko in poznavalko javnega nastopanja - vsakdo se lahko nauči javnega nastopanja - tudi sama je pred šolsko tablo zardela.
 
 
 

29. mar 2023

Žal nekateri politiki ne poznajo osnovnih manir

29. mar 2023

Andreja Jernejčič je v medijskih kro­gih in poslovnem svetu precej zna­ no ime. Novinarji jo poznamo pred­ vsem kot piarovko, kot se običajno reče tistim, ki se ukvarjajo z odno­si z javnostmi, spet v drugih krogih je bolj znano njeno delo v povezavi z javnim nastopanjem. Tokrat nas je na pogovor z njo pripeljalo slednje. Prav te dni je namreč izdala novi knji­gi, Popoln javni nastop in Za zmago na odru, ki sta med seboj na neki na­ cin povezani, govorita pa o tern, ka­ko biti v nastopih kar najbolj samo­ zavesten in prepričljiv. Prva je obse­žnejša in se ukvarja z različnimi vidi­ ki nastopanja, druga je precej tanjša in vključuje nekatere bistvene napot­ke. Ampak to niti ni pomembno. Bolj zanimivo je to, da se v njej nastopa­nja v javnosti avtorica loti na celovit način. Na kakšnega, vprašate? Mor­da bo za pokušino primemo ilustrati­ven naslov prvega poglavja: V nasto­panju uživajte kot v seksu.
Začnimo pri tern, kako ona vidi tre­nutno stanje, kako se aktualni vlada­joči politiki, ki pogosteje nastopajo v javnosti, vedejo pred kamerami in ka­ko je to videti skozi njene kritične oči. V odgovoru se je dotaknila dveh zelo zanimivih in bržkone redkeje poudar­jenih vidikov. Po eni strani, pravi Jer­nejčičeva, se nastopajoči premalo za­vedajo, kako pomemben je dober jav­ ni nastop, po drugi takoj opazi, kdo je bil na kakšnem hitrem usposabljanju, vendar ni bi! deležen ravno najboljših napotkov. »Žal nekateri slovenski po­litiki ne poznajo osnovnih manir ter s tern kažejo nespoštovanje do drugih in do javnosti. Ne zavedajo se, da je taksen nastop kot nekakšen zadetek na lotu: imajo minuto ali pet minut pozornosti javnosti, kar je pomem­ben čas, ki ga je treba izkoristiti, ven­ dar tega pogosto ne znajo najbolje.«

 

 
 
 

Stopite v stik z Andrejo

Pripravljate konferenco za nov izdelek?
Bi radi predstavili svoje podjetje?

Stopite v stik z Andrejo

Vaše dileme bo znala rešiti z znanjem,
bogatimi izkušnjami in svetovanjem.

 
 
 

Medijske objave išče: Kliping, d. o. o., družba za spremljanje in analizo medijev

 
 
 


SLEDITE MI

          

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.