Že imate najnovejšo Andrejino knjigo Darilo za čudovito osebo / A gift for a wonderful person? Naročite.

 
 
 

Kje je raj na zemlji

Ob vprašanju, kje je najlepše, vsak dobi asociacijo na svojo hišo, dom, na primer jaz pomislim na moj vikend sredi zelenja. Ko pa me vprašajo, kje od vsega, kar sem videla, doživela, je najlepše na svetu, že nekaj let, od prvega obiska, močno na vrhu lestvice prednjači le en košček sveta.

 
 
 

Kje je raj na zemlji

Kje je raj na zemlji
Publikacija: Dnevnikova NIKA

Ob vprašanju, kje je najlepše, vsak dobi asociacijo na svojo hišo, dom, na primer jaz pomislim na moj vikend sredi zelenja. Ko pa me vprašajo, kje od vsega, kar sem videla, doživela, je najlepše na svetu, že nekaj let, od prvega obiska, močno na vrhu lestvice prednjači le en košček sveta.

Tam je v resnici lepše kot na vsaki razglednici. In je lepše od vseh besed, zato je ta kraj težko opisati, ker imamo za to premalo pridevnikov. Spominjam se časa, ko sem prvič prišla iz tega čudovitega dela sveta in je nekdo dejal: »Si videla, lepše je kot na vseh fotografijah.« V bistvu jeto edini del sveta, kjer okolico, čudovite barve morja, sanjsko hišico na vodi, obalo, palme, postrežbo, čistočo, skratka vse, kar si želiš za oddih, doživiš lepše, kot ti obljubljajo prospekti. Obiskala sem veliko dežel sveta, več kot 50 držav, se potepala po obljubljenih sanjskih plažah, spala po čudovitih hotelih, srečala zanimive ljudi, neprijazne besede, vsega po malem. Res so ljudje velikokrat prispevali, da je določen kraj dobil veljavo, ampak vseeno, nikjer ni tako lepo, kot je v tem delu otoškega sveta. Obiskala sem številne napovedane sanje; bila sem na Tajskem, v Indoneziji, Maleziji, na Filipinih, v Indiji, vseh predelih Amerike, kjer so tudi slavne filmske plaže, v mnogih afriških državah. Včasih je bilo lepo, ampak vse v omejenem ograjenem delu hotela, kjer je bolj kot morje prijal hotelski bazen z vso postrežbo. Potem sem odkrila te čudovite otoke, ki so raj na zemlji in se imenujejo Maldivi. Imajo vse, kar si lahko zaželiš. Hiše ob morju, na vodi z džakuzijem, vilo za novoporočence, številno izbiro izvrstne kuhinje, sanjske peščene plaže pod urejenimi palmami in še primerno podnebje (sonce in vročino) brez nadležnih komarjev.

Otokov je približno 2000, vendar jih je naseljenih le malo več kot 200, od tega je za turiste namenjenih nekaj več kot 100 koralnih otokov. V večini so majhni, imajo pa skupno lastnost: so raj na zemlji. Ni čudno, da jih je Marco Polo poimenoval biseri Indijskega oceana.

Najlepša se mi je zdela vila z džakuzijem, po možnosti zadnja hišica. Lesena, vendar spretno luksuzno opremljena s svojo teraso in svojim vhodom v morje (in prho tudi, ko stopiš iz njega). In okolico, ki je sanjska, peščene pravljične plaže s palmami. Prav taka, kakršna je bila na plakatu, ki sem ga imela v mladosti. Lepša, kot je na mnogih slikah.

Včasih me kdo vpraša, kaj vendar lahko delaš na otoku, ki ga prehodiš v 20 ali 30 minutah, saj so otoki pogosto majhni. Imaš možnost številnih vodnih športov, od deskanja, vožnje s kajakom do potapljanja in snorkanja, eni imajo tudi tenis, fitnes ali celo kakšno luknjo za golf. Lahko pa preprosto nekaj dni uživaš v vsej lepoti in se spočiješ, imaš čas zase, za družino. Lahko se čudiš, da plavaš med električnimi skati, morskimi psi in številnimi pisanimi ribami. Niso nevarne, električni skat beži pred tabo, tudi morski pes (velik je le meter ali manj), medtem ko večje ribe, nekatere že navajene turistov, plavajo kar okoli tebe.
To je predel, kjer ne skoparijo s hrano, kjer se ne morem odločiti, kaj bi jedla za kosilo zaradi bogate ponudbe, in prav vse je okusno, da ne omenjam božanskega okusa slaščic - tako dobrih nisem jedla še nikjer. In občasno za nekaj dni rada odidem na te sanjske otoke. Zame so eden najlepših predelov sveta. Tako lepih, da pozabiš ure potovanj do tja. Kajti v mislih ti ostanejo barve morja, tvoja hiška, pravljična okolica. To pa ni lahko srečati. Kot je težko opisati vse lepote, ki jih ponuja ta raj na zemlji. Preprosto je prelepo, da bi to lahko opisali. Svoj pravi čar vse skupaj dobi, to pa je logično, če imaš pravo družbo. Želim vam, da najdete na dopustu svoj raj na zemlji.

Mag. Andreja Jernejčič

 

Celoten članek:

 
 
 

Stopite v stik z Andrejo

Pripravljate konferenco za nov izdelek?
Bi radi predstavili svoje podjetje?

Stopite v stik z Andrejo

Vaše dileme bo znala rešiti z znanjem,
bogatimi izkušnjami in svetovanjem.

 
 
 

Medijske objave išče: Kliping, d. o. o., družba za spremljanje in analizo medijev

 
 
 


SLEDITE MI

          

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.